Interview Pien Relou

 

 

Na flink doorgewerkt te hebben (en hier en daar een nachtje doorhalen) heeft Brum’s stagiaire Pien Relou een prachtig verslag ingeleverd. Dat betekent wel dat we helaas alweer afscheid moeten nemen… Tijd voor een uitzwaai-interview!

 

Je komt uit Den Bosch, dus Woerden is voor jou niet bepaald om de hoek. Hoe ben je hier bij Brum terecht gekomen?

“Mijn afstudeerrichting is Food Packaging, daarom zocht ik een leuke verpakkingsontwerper voor mijn stage.  Een klasgenoot tipte mij Brum en ik was gelijk verkocht. Ik hou erg van het vertellen van een verhaal met een ontwerp, en Brum doet dat enorm goed. De cases op de website hebben mij gelijk geïnspireerd. Daar wilde ik graag van leren!”

 

 

 

Wat voor dingen heb je precies gedaan tijdens je stage?

“Het is een opdrachtstage, dus ik kon met Brum afspreken wat precies de bedoeling was. Ik heb mij beziggehouden met hele leuke projecten. Om het bedrijf en de huisstijl te leren kennen kon ik beginnen aan het kerstgeschenk van dit jaar. Dat is uiteindelijk een heel toffe advents-slinger geworden. We hebben veel lol gehad met het maken daarvan!”

 

De advents-slinger van Brum

 

“Na het kerstproject heb ik onderzocht hoe je briefings beter kunt maken, zowel voor de klant als voor Brum. Dat was best spannend: want ik kon met allerlei grote klanten praten. Leuk was om ook de stijl van Brum terug te laten komen in de interviews.”

 

Wat bedoel je met de stijl van Brum?

“Ik vind dat Brum heel fijn communiceert, een soort van ‘professioneel informeel’. Het is erg persoonlijk en laagdrempelig, maar wel inhoudelijk. Het is leuk om dat in mijn opdracht terug te laten komen.”

 

Wat is het leukste aan je stage?

“Dat je zoveel kunt samenwerken met je collega’s. Toen ik voor het eerst binnen stapte zag ik dat iedereen in één grote open ruimte zit. Dat is heel sfeervol maar ook inspirerend. Verder is schetsen maken voor projecten ook gaaf. Vooral als dat samen kan met andere collega’s: we hebben op een bepaald moment met 4 mensen geschetst aan een concept voor een klant, en dan zie je zoveel diversiteit. Dat geeft energie!

 

Waarom verpakkingsontwerp?

“Je werk wordt door zoveel mensen gebruikt. Dat jij met je ontwerp mensen kun informeren, misschien zelfs aan het lachen kunt maken, vind ik mooi. Je kunt je eigen creativiteit er in kwijt: je moet altijd blijven vernieuwen en verbeteren.

 

Wat is het gênantste dat je tijdens je stage hebt gedaan?

“Nou, ik kwam al eens te laat door de trein, maar ik heb me in de eerste weken ook flink verslapen. Dat vond ik niet echt fijn. Ik moest nog een beetje wennen aan het ritme denk ik.”

 

Wat ga je het meest missen aan je stage?

“Om de hele dag creatief aan de slag te zijn. Thuis ben ik ook nog wel creatief bezig, maar er is minder tijd om er een hele dag compleet in op te gaan. En de sfeer mis ik ook. Brum is echt een sterk team, maar ook gezellig. Bijvoorbeeld tijdens de gezamenlijke lunch.

 

En wat mis je het minst?

Lacht “Het reizen. Ik zat bijna elke dag 3 uur een kwartier in het OV. Het is fijn om niet meer zoveel in de trein te hoeven zitten. Maar het was het absoluut waard, hoor. Ik zou zo weer beginnen.”